Kunst en zorg: hoe creativiteit helpt bij herstel


Als het gaat om zorg en herstel, denken we vaak aan medicijnen, medische ingrepen, en fysiotherapie. Maar wist je ook dat kunst een belangrijke rol kan spelen in dit proces? De creatieve domeinen van kunst en zorg hebben elkaar gevonden, resulterend in wat we kennen als 'Kunst en Zorg: hoe creativiteit helpt bij herstel'. Thuisverpleging Lanaken begrijpt de kracht van kunsttherapie en gebruikt dit effectief in haar zorgproces.

Rol van kunst in herstel

Bij het concept 'Kunst en zorg: hoe creativiteit helpt bij herstel', gaat het om het benutten van de therapeutische waarde van kunst. Van schilderen en beeldhouwen tot muziek en dans, de artistieke expressie wordt een hulpmiddel in het herstelproces. Creativiteit in Genezing biedt niet alleen een vorm van afleiding maar helpt ook bij het communiceren van gevoelens en ervaringen die moeilijk in woorden uit te drukken zijn.

Kunst en zorg zijn geen vreemden voor elkaar

In de wereld van zorg en herstel is kunst een krachtige bondgenoot. Van het verminderen van pijn en angst tot het verbeteren van de algemene kwaliteit van leven, Thuisverpleging Lanaken omarmt deze benadering en streeft ernaar om haar pati├źnten de best mogelijke zorg te bieden.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via email: thuisverpleging.lanaken@gmail.com of via telefoon: 0477 71 30 36.

Samen kunnen we een zorgplan opstellen dat niet alleen medische en fysieke behoeften aanpakt, maar ook creatieve therapie├źn bevat die het herstelproces ondersteunen en bevorderen.

 

Contact | Thuisverpleging Annelies Maes

Gespecialiseerd in allerhande zorg met een professionele en persoonlijke aanpak.

Meest recente posts

UP-TO-DATE

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Uw zorg aan huis

Bent u op zoek naar thuisverpleging in Lanaken e.o.? Wij staan klaar om u of uw geliefde te ondersteunen.  

Contacteer Ons